Пилотът на Ферари във Формула Кими Райконен каза, че няма никакви проблеми с президента на компанията Серджо Маркионе, който преди дни си позволи да критикува състезателя.

Другият пилот на „скудерията“ Себастиан Фетел се представя изключително от началото на сезона, като в първите 3 състезания записа 2 победи и едно второ място. В рязък контраст на тези резултати, Райконен не успя нито веднъж досега да завърши на подиума, а в Гран При на Китай финишира на 40 секунди зад Фетел, макар и колите им да са напълно идентични.

Ферари с язвителен отговор до Райконен

Затова по-рано този месец Маркионе посъветва шефа на отбора Маурицио Аривабене да седне на персонален разговор с финландеца, чиято форма няма как да бъде оценена като задоволителна.

„Доколкото ми стана ясно от разговора с президента, всичко е наред“, заяви сега Ледения. „Знам, че се казаха и изписаха някакви неща. За себе си чета толкова невероятни истории по вестниците и в интернет.“

Кими: Победите на Фетел не са стимул за мен

„Имам много по-голямо доверие във връзката си с президента и отбора. Очаквам да постигам добри резултати. Ако други хора не са доволни, аз съм си окей, защото това хич не ми е проблем“, добави Райконен.