Пилотът на Ферари Кими Райконен демонстрира увереност в собствените си шансове по отношение на титлата във Формула 1. Според финландеца трофеят ще се реши в борбата между него, Себастиан Фетел и двамата пилоти на Мерцедес – Валтери Ботас и Люис Хамилтън.

Дотук като по-отявлени фаворити се оформят Фетел и Хамилтън. Германецът води във временното класиране с 86 точки след първите 4 старта, следван от британеца със 73. Ботас се нарежда трети с 10 пункта по-малко от своя съотборник, а Райконен е четвърти със своите 49.

Ледения все още няма победа през настоящата кампания, но от това увереността му не става по-малка. „Много се радвам, че Валтери спечели в Русия“, коментира Райконен по отношение на своя сънародник. „Хората си мислят, че ние имаме нещо против един друг, защото сме с близки показатели и вече веднъж или два пъти се борихме на пистата. Аз обаче съм много щастлив за неговата победа. Това не значи, че не се радвам, когато Себ печели“, допълни той.

„Ще бъде оспорвана битка между двете Ферарита и двата Мерцедеса през тази година. Затова ще е вълнуващо. В много от случаите обаче всичко ще се реши от това, което ще се случи в първата обиколка. Точно така ще се развиват нещата. Дано бъдат по-добре за нас“, пожела си Райконен.