Легендата от Формула 1 Ален Прост е напълно убеден, че след години на очакване Ферари най-сетне разполага с потенциал да направи отново световната титла свое притежание. Според четирикратния световен първенец „скудерията” може да триумфира само благодарение на страхотния си автомобил, ако си изиграят картите правилно.

Към момента изглежда така, сякаш Ферари действително разполага с най-всестранно развитата кола от лидерите, като постигна победи в откриващите две състезания. „Направих грешка миналата година, когато казах, че всеки път при смяна на регулациите, Ферари рядко успява да се възползва”, коментира Прост.

„През зимата Мерцедес и Ред Бул изглеждаха малко по-добре, но изглежда Ферари води и в квалификациите, и при работата с гумите. А важното е, че Райконен е на нивото на Фетел, което е от голяма помощ.”

„Смятам, че тази година Ферари може да спечели. По мое мнение двигателят им прогресира повече от шасито. Шестимата пилоти на Ферари, Мерцедес и Ред Бул могат да бъдат конкурентни при всякакви условия. Сега за Люис Хамилтън е по-трудно, защото обикновено той водеше битка само срещу един пряк конкурент. Сега той не е в състояние да печели състезания по същия начин, когато е изправен срещу четирима или петима опоненти. За нас обаче ще бъде вълнуващо”, допълни Прост.