Масивното преструктуриране в Макларън продължава с пълна пара и днес един от традиционните за Формула 1 тимове се сдоби с нов изпълнителен директор в лицето на Андреас Зайдл.

46-годишният германец е бивш шеф на Порше от WEC сериите и ще встъпи в длъжност „по време на 2019-а”, потвърди началникът на Макларън Зак Браун. Отборът от Уокинг отчаяно се опитва да се върне към славните си дни след години на слаби резултати и класирания по дъното в таблицата при конструкторите. Мнозина считат, че Зайдл може да се окаже решаващ фактор за възраждането на Макларън.

„Той е високо способен лидер с дълга поредица от успехи”, коментира Браун пред Би Би Си. „Това е друга важна стъпка в нашия възстановителен план за Формула 1, а също и едно обвързване в дългосрочен план.”

Зайдл не за първи път работи във Формула 1, като в периода 2000-2009 година имаше ръководен пост в БМВ. Към момента обаче не се знае точната дата, в която той ще приключи ангажиментите си към Порше.

„Става дума за огромна привилегия. Да получиш възможността да допринесеш за наследството на Макларън е нещо изключително специално и вдъхновяващо. Макларън има визията, лидерството и опита, но най-важното – хората, чрез които да се върне в челото. Това си остава моя абсолютен фокус и мисия”, добави Браун.