Испанският пилот Фернандо Алонсо напуска Формула 1 след последния старт на сезона в Абу Даби в неделя, но от "МакЛарън" обявиха, че няма да се поколебаят да потърсят услугите му и занапред, ако това е необходимо.

Двукратният световен шампион също не изключи завръщане, въпреки че на този етап не го смята за много вероятно на 37-годишна възраст, но шефът на британския екип Зак Браун обяви, че при проблеми испанецът ще бъде първият човек, на когото от тима ще разчитат да помогне.

"Със сигурност няма да се поколебаем, ако се нуждаем от пилот, да се обадим на Фернандо. Той ще бъде първи в нашия списък за бързо набиране. Михаел Шумахер направи завръщане, Ален Прост направи завръщане. Не бих го изключил и за него. Доволни сме от двамата ни пилоти за следващия сезон, но никога не казвай никога. Той със сигурност е един от най-добрите", коментира Браун.

Испанецът Карлос Сайнс-младши и британският тийнейджър Ландо Норис ще карат за "МакЛарън" през 2019 година.

Браун не изключи и възможността Алонсо да поеме някаква друга позиция в отбора.

"Фернандо е споделял желанието си някой ден да поеме мениджърски функции. Той все още е в екипа на "МакЛарън". Заедно ще участваме на Индианаполис 500 през следващата година. Мисля, че има и други начини Фернандо да помага на нашия тим", каза Браун. /БТА