До третия кръг за сезона във Формула 3 остава още месец, но пилотите ще се върнат на пистата още утре, когато ще започне тридневният тест на пистата „Каталуния“ край Барселона. 

За състезателите, сред които е и българинът Никола Цолов, това ще бъде единственият шанс те да карат своите коли извън рамките на състезателните уикенди в хода на сезона. Изпитанията в Барселона ще бъдат много важни за всички пилоти преди началото на ключовата европейска част от сезон 2024.

В рамките на теста пистата ще бъдат отворена за общо 18 часа, които ще бъдат разделени в шест 3-часови сесии. Всеки ден ще включва по две такива сесии, като сутрешната ще стартира в 10:00 часа българско време и ще продължава до 13:00 часа. Във вторник и сряда следобедните сесии ще започват в 15:00 часа и ще продължават до 18:00, а финалната сесия за теста ще започне в 14:00 часа в четвъртък и ще продължи до 17:00.

След първите два кръга от сезона Никола Цолов заема 16-то място в генералното класиране със седем точки в своя актив. Следващият кръг ще бъде на "Имола" между 17 и 19 май. Иначе пилотите от Формула 3 ще са обратно на "Каталуния" през юни.