Пилотите на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас и Люис Хамилтън демонстрираха ясно какви са настроенията в отбора след звучното поражение от Ферари в квалификацията за Гран При на Китай. Двамата състезатели, които в неделя ще стартират съответно от 3-а и 4-а позиции, изразиха съмнения за това дали могат да се борят с темпото на „скудерията”.

Невероятно! Ферари сгъна Мерцедес в квалификацията

Ботас в хода на цялата квалификация даваше по-добри времена от партньора си световен шампион, като накрая завърши на над половин секунда зад победителя Себастиан Фетел. Пасивът на Хамилтън бпък доближаваше 6 десети.

Фетел във възторг: Колата е страхотна, става все по-добра

„Всичко за нас опираше до това да разберем гумите и да ги накараме да работят по-добре. В нито един момент обаче не успяхме да постигнем сцепление, което да се доближи до това на Ферари днес”, отчете финландецът.

Кими: Представих се окей, но не достатъчно добре

Колкото до Хамилтън, неговата оценка звучеше дори по-мрачно. „Не съм много сигурен какво се случи. Колата се държеше добре, но просто нямам отговор”, призна 33-годишният британец пред Sky Sports.

„Тази писта попада сред трите най-добри за изпреварвания през годината, но Ферарита са по-бързи в правите, така че ще бъде интересно. Нямам идея дали всъщност можем да се мерим с тях. Днес бяхме с половин секунда зад тях”, отчете Хамилтън.

Стартът за Голямата награда на Китай е утре, 15-и април от 9,10 часа българско време, като можете да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.