Съперничеството между Ферари и Макларън е легендарно и може би през сезон 2021 феновете ще наблюдават нова глава от битката между двата отбора, макар и не за победи във Формула 1.

„От Ферари са малко по-бързи в квалификация, но нашето състезателно темпо е по-силно. Аз изпреварих Шарл Льоклер пет, шест, седем обиколки след началото на състезанието, а не на старта. Това се ължеше на факта, че нашата кола просто бе по-силна, с малко по-добро темпо“, заяви Норис.

"Така че ситуацията е малко 50 на 50. Не е лесно. Ще съм доволен, ако се справяме малко по-добре в събота. Сега положението е малко като миналата година. Може би вървим по-силно в неделя в сравнение със събота. Но все пак това бе едва първата надпреварата, а пистата в Бахрейн не ни пасва особено. След още няколко – различни като характеристики писти – може да разберем къде наистина се намираме. Сега съм в състояние да изляза напред, да поддържам гумите си и всичко останало. Може би ако състезанието бе продължило още малко, ситуацията щеше да е различна. Затова не искам да прекалявам с оценките. Но първата надпревара бе добра, така че може да съм положително настроен за това", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.