Преди началото на третата тренировка за Гран При на Япония, от Алпин обявиха привличането на пилота Пиер Гасли. Французинът оставя зад гърба си Алфа Таури и ще замени Фернандо Алонсо в Алпин през следващия сезон. Гасли използва социалните мрежи да благодари на Ред Бул, както и да заяви бъдещите си цели в новия отбор.

„Радвам се, че се присъединявам към семейството на Алпин и започвам нова глава от моята кариера във Формула 1. Ще бъде специално да карам за отбор с френски корени. Знам какви са силните страни на Алпин от битките ми с тях през последните години и се вижда, че техните прогреси и амбиции за големи.

„Искам да благодаря на Ред Бул, тъй като това ще бъде краят на нашето 9-годишно партньорство. Благодарение на техните доверие и помощ аз успях да стигна до Формула 1, а подтигнатото с Алфа Таури през последните години е наистина специално. Гледайки напред аз бих искал да използвам максимално опита си, за да се боря за подиуми и да помогна на Алпин да се включи в битката за титлата в бъдеще“, каза Гасли.