Новият пилот на Ред Бул Рейсинг Пиер Гасли стана причина следобедната сесия в третия ден на тестове в Барселона да бъде прекъсната с червени флагове. Французинът се присъедини към немалката бройка пилоти, които претърпяха катастрофи на „Каталуня”.

23-годишният състезател успя да изпълни 65 тура днес, а най-доброто му време беше впечатляващо предвид вчерашните топ резултати – 1:17,091 минути. Неговата 66-а обиколка обаче не беше завършена, защото колата му се завъртя в деветия завой, излезе извън трасето и се плъзна върху чакъла. Това доведе до удар в една от предпазните стени, който нанесе сериозни щети по возилото.

Самият Гасли се отърва видимо невредим, като отвори сериозна работа на инженери и механици в бокса. Вчера Себастиан Фетел от Ферари претърпя подобен инцидент, който се оказа породен от механичен дефект в колата му. Катастрофата на германеца се случи по време на сутрешната сесия, а заради подробното вътрешно разследване около причините в следобедната сесия неговият съотборник Шар Льоклер успя да изпълни една-единствена инсталационна обиколка.

Не за първи път по време на тазгодишните зимни тестове Гасли претърпява инцидент. Французинът катастрофира и в изобщо първия от общо 8-те дни на тестове (които са разделени на две серии от по 4). Тогава той връхлетя огражденията в завой №12, като сам призна, че става дума за негова пилотска грешка.