Отборът на Макларън официално обяви, че Ландо Норис ще бъде водещият пилот на тима до края на настоящия сезон във Формула 1, докато съотборникът му Оскар Пиастри ще трябва да го подкрепя в борбата му срещу Макс Верстапен за световната титла. Това решение идва с оглед текущото класиране, където Норис изостава с 62 точки от Верстапен, а до края на сезона остават осем състезания, в които могат да бъдат спечелени до 232 точки.

Самият Пиастри заема четвъртото място в класирането, на 44 точки зад Норис. Въпреки че математически не е извън борбата за титлата, той признава, че шансовете му са минимални и подкрепя решението на отбора.

Австралийският пилот коментира: „Това е нещо, което дискутирахме в отбора през последните дни. Като пилот аз имам собствени интереси и, разбира се, заповедите от бокса не са забавни, но осъзнавам, че има доста по-голяма картина от моята. Аз се състезавам за отбора, който ми даде шанс да дебютирам във Формула 1, така че им дължа много“ .

Пиастри също подчерта, че моментът е правилен за прилагането на заповеди от бокса, тъй като отборът има възможност да се бори и за двете титли: „Ако като отбор имаме възможността в една година да вземем и двете титли, това ще е огромно постижение. Разбира се, да спечелим при конструкторите ще е едно, но ако можем да вземем и двете титли, това ще бъде нещо страхотно за отбора“ .

Ландо Норис също сподели, че не очаква Пиастри просто да му отстъпва позиции поради заповеди от бокса. „Нито един от нас, включително и Ландо, не иска да се състезава така. Трудно е да дискутираме всички възможни сценарии, но основното е, че ако някой е свършил по-добра работа в даден уикенд, ние ще искаме той да бъде възнаграден“ .