Пилотът на Макларън - Оскар Пиастри, остана разочарован, след като завърши на втората позиция в Гран При на Италия на „Монца”. Австралиецът направи един бокс повече от победителя Шарл Льоклер, но не успя да го догони в края на състезанието.

Снимки: БТА / BTA
80 снимки

„Болезнено е, няма да лъжа, много боли. Днес направих всичко, което можах. Имахме много въпроси за стратегията преди старта. От наша гледна точка щеше да е много рисковано да изкараме състезанието с един бокс. Доволен съм от темпото, което постигнахме днес, но когато си втори, това е болезнено“, сподели Пиастри.

„Сега вече знам, че трябваше. Но това решение трябваше да се вземе много по-рано, днес ние сбъркахме и аз също бях част от тази грешка. Ние бяхме начело и знаехме, че Шарл може да опита нещо по-различно, ако той беше карал с нашата стратегия, то той щеше да е трети. Средно твърдите гуми много бързо загубиха сцепление, твърдите на Ред Бул в началото също много бързо заминаха. Аз имах сериозен грейнинг на предна лява, не очаквахме този грейнинг да се изчисти, но става точно така“, допълни австралийският пилот.