Световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес триумфира в състезанието за Голямата награда на Сингапур във Формула 1. Хамилтън стартира от първа позиция и направи отлично състезание.

Британецът не изпусна контрола в нито един момент и заслужено се поздрави с успеха, който бе негов седми за сезона и 69-и в кариерата.

Хамилтън вече има 40 точки преднина пред Себастиан Фетел в генералното класиране само 6 състезания преди края на сезона.

Втори финишира Макс Ферстапен, а трети - Себастиан Фетел. Пилотът на Ферари изпревари рано в състезанието Ферстапен, но с влизането му в бокса за смяна на гуми, нещата на пистата се промениха.

Четвърти в Сингапур се нареди Валтери Ботас, пети - Кими Райконен, а шести финишира Даниел Рикиардо.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ СЪСТЕЗАНИЕТО:

Естебан Окон катастрофира още на старта на състезанието след контакт с болида на съотборника си от Форс Индия Серхио Перес. "Всички видяха какво се случи", коментира Окон след като състезанието приключи за него, а по радиото Перес заяви: "Съжалявам, момчета. Нямаше достатъчно място. Дори не го видях." Сблъсъкът наложи влизане на кола за сигурност на пистата.

Себастиан Фетел пък успя да изпревари Макс Ферстапен в първата обиколка и към третата обиколка класирането в челото бе: Хамилтън, Фетел, Ферстапен, Ботас, Райконен, Рикиардо.

Подреждането в Топ 6 се запази и към 12-ата обиколка на състезанието в Сингапур.

Себастиан Фетел влезе в бокса за смяна на губи в 15-ата обиколка и излезе седми на пистата. Типът гуми, който избра постави въпроси дали ще опита да издържи с една смяна на гуми в състезанието. Малко по-късно това направи и водачът Люис Хамилтън, както и Макс Ферстапен, който успя да се върне на пистата пред Фетел. Така към 20-ата обиколка начело бяха Райконен, Рикиардо, Хамилтън, Ферстапен, Фетел и Ботас.

По темата за гумите и дали може да изкара цялото състезание с тях Себастиан Фетел коментира по време на състезанието: "Няма шанс, пак закъсняхме. Гумите няма да издържат до края".

Към 26-ата обиколка колоната бе водена от Даниел Рикиардо, който все още не бе влизал в бокса, Люис Хамилтън, Макс Ферстапен, Себастиан Фетел, Валтери Ботас и Кими Райконен. Рикиардо влезе за смяна на гуми в следващата обиколка и излезе на пистата шести зад Ботас и Райконен.

Люис Хамилтън

източник: Gulliver/GettyImages

След като големите имена минаха през бокса, към 30-ата обиколка начело бе Люис Хамилтън, следван от Ферстапен, Фетел, Ботас, Райконен и Рикиардо.

Световният шампион продължи да държи контрол върху събитията на пистата и към 42-ата обиколка все още бе начело на колоната с почти 4 секунди аванс. Втори се движеше Макс Ферстапен, а трети Себастиан Фетел.

Десет обиколки преди края подреждането в първата тройка бе същото. Четвърти се движеше Валтери Ботас, пети - Кими Райконен и шести - Даниел Рикиардо.

Себастиан Фетел

източник: Gulliver/GettyImages

Серхио Перес предизвика втори инцидент в ГП на Сингапур

Люис поведе колоната, катастрофа на старта в Сингапур

Витантонио Люици: Ако трябва да заложа пари, ще го направя за Люис