Лидерът в класирането при пилотите Люис Хамилтън записа феноменална обиколка на квалификацията на Гран при на Сингапур и ще започне от първа позиция на решетката. Турът на британеца бе завършен с 1:36.015, докато втори остана Макс Ферстапен, който финишира с 1:36.334 секунди в Азия.

Трети е гонещият Хамилтън пилот Себастиан Фетел. Пилотът на Ферари спря часовника на 1:36.628, докато веднага след него остана Валтери Ботасс с 1:36.702.

Топ 10 пък допълниха Кими Райконен, Даниел Рикиардо, Серхио Перес, Ромен Грожан, Естебан Окон и Нико Хюлкенберг.

Първата позиция на Люис Хамилтън е шокираща изненада, с оглед на това, което зрителите на DIEMA SPORT видяха в тренировките в Сингапур. Този път обаче Мерцедес показа страхотна класа чрез основния си пилот Люис Хамилтън, който извлече абсолютния максимум от болида си.

Фетел от своя страна даде най-добрия втория сектор в последната обиколка на квалификацията, но при третия етап германецът допусна неточности, които му костваха по-предно класиране. В подготвителните турове Скудерия Ферари също не успя да запише нужните резултати, които определено дадоха резултата в края на квалификацията.

Състезанието можете да наблюдавате в неделя, 16 септември, от 15:10 часа пряко по DIEMA SPORT. Дали Хамилтън ще запази полпозишъна си в Сингапур? Това ще можете да разберете и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.