Пилотът на „Ред Бул“ във Формула 1 Серхио Перес заяви, че от тима не изискват той да влиза в ролята на подкрепление за съотборника си Макс Ферстапен и увери, че възнамерява да се бори за световната титла. Шампионът във Формула 1 от миналия сезон Ферстапен заема второ място във временното класиране с 59 точки след четири състезания, а Перес е трети с 54 точки. Лидер е Шарл Льоклер от „Ферари“ с 86 точки към момента.

32-годишният мексиканец завърши втори в последните две състезания от календара на престижната автомобилна надпревара през април. „Отборът ми дава възможността да се боря за шампионската титла и никой не е казвал, че аз трябва да съм след Макс“, коментира Перес пред телевизионният канал Fox. „Аз усещам, че имам възможността да бъда световен шампион с „Ред Бул". Ако Макс печели, това е, защото е достатъчно силен на пистата. Но би било липса на уважение към мен и кариерата ми, да бъда във Формула 1 и да не се стремя към нищо“, добави Перес.

Мексиканският пилот обаче заяви, че ако самият той се бори за титлата, би помогнал на съотборника си. „Ако не съм в позиция да се конкурирам за титлата и поискат от мен да помогна, ще го направя. Мисля, че има смисъл“, обясни Перес и отново подчерта, че иска да победи всеки, включително Макс Ферстапен.

Следващото състезание във Формула 1 е в Маями (САЩ) през идния уикенд.