Френският отбор във Формула 1 Алпин направи промени в организацията, като опитният британски инженер Пат Фрай бе определен за нов главен технически директор.

57-годишният Фрай, който се присъедини към Алпин през 2020 след престои в тимовете на МакЛарън и Ферари, ще има ключова роля в това да помогне за подобряването на Алпин на пистата. Това се отнася и за Мат Херман, присъединил се към отбора от Мерцедес през 2019, който бе промотиран до технически директор.

Бившият тим познат като Рено се подготвя за новия сезон след оттеглянията на директора Ален Прост и шефа на отбора Марчин Будковски. Бившият американски шеф на Астън Мартин Отмар Шафнауер, се очаква да застане в ролята малко след като Алпин представи болида си за 2022 на 21 февруари, два дни преди предсезонните тестове в Барселона.

Алпин влиза в битка със същата двойка пилоти през изминалата година – Естебан Окон и Фернандо Алонсо, а Формула 1 се подготвя за новите регулации в спорта, които влизат в сила от следващата кампания. Миналата завърши по драматичен начин, като Макс Верстапен с Ред Бул изпревари Люис Хамилтън с Мерцедес в последната обиколка. Нидерландецът започва защитата на титлата си на 20 март в Бахрейн.