Четирикратният световен шампион Люис Хамилтън продължи със страхотните си изяви на домашното Гран при на Великобритания. Той отново спечели полпозишън в надпреварата, негов 76-и в кариерата, с което продължава да надгражда над рекорда си по този показател. 

Във френетичен завършек на квалификацията за място той даде най-бърза обиколка на "Силвърстоун" от 1:25.892 минути, като изпревари само с 44 хилядни големия си конкурент в надпреварата Себастиан Фетел. Така спечели за рекорден шести път пресявките за място в домашното състезание. 

Съотборникът на германеца във Ферари Кими Райконен ще стартира от третата позиция на решетката, след като беше само 98 хилядни по-бавен от лидера и 54 хилядни по-бавен от Фетел.

Двамата състезатели на "черните кончета" започнаха бързи обиколки секунди след като разбраха какво е времето на Хамилтън, но така и не успяха да го подобрят. И точно това им отрежда позициите веднага след него на стартовата решетка. 

Вторият пилот на Мерцедес Валтери Ботас остана на четвъртата позиция, като беше с 325 хилядни по-бавен от Хамилтън. След това се наредиха двамата пилоти на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо, които изостанаха с около секунда. 

Веднага след тях се наредиха двамата пилоти на Хаас Кевин Магнусен и Ромен Грожан. Топ 10 се затваря от Шарл Льоклер със Заубер и Естебан Окон с Форс Индия. Състезанието е в неделя от 16:10 часа.