Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън си позволи поредна доза упреци към начина, по който в момента е структуриран шампионата. Според него в настоящия си вид Ф1 не е справедлив спорт и ще трябва да се мисли за промени.

Думите на британеца дойдоха в часовете преди днешното Гран При на Австрия. Не пропускайте 9-ия кръг за сезон 2018 – състезанието можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA от 16,10 часа. Коментарното студио пък стартира в 15,30.

„Дали чувствам, че спортът не е справедлив? Да. Има големи и малки отбори, като в същото време е налице разлика от 2 секунди между първите три тима и четвъртия”, заяви 33-годишният Хамилтън.

„Ферари може да харчи повече пари т Мерцедес. Ферари може да налага вето на всяко решение, докато никой друг не разполага с подобни правомощия. Определено нещата не са конфигурирани по идеален начин.”

„Ще бъде страхотно и се надявам, когато се прави новото споразумение „Конкорд”, то да бъде по-добро за по-малките отбори. Така те ще получат по-добра платформа за развитието на младите пилоти.”

„Не трябва в шампионата да влизат само заможни пилоти, а това важи не само за Формула 1. Така трябва да е във всички дисциплини. В момента пробиват само богаташки деца, а би трябвало да се търсят талантливи хора”, коментира Хамилтън.