В отбора на Ред Бул констатираха различно поведение на болидите в отбора на Ферари в края на правите при максамилна скорост. Според съветника на “Биковете” Хелмут Марко в тима са били силно изненадани от представянето на Шарл Льоклер в квалификацията за неделната Гран При на Великобритания.

Getty Images
82 снимки

“Пълна мистерия за нас бе откъде дойде скоростта в болида на Льоклер в квалификацията. Той беше по-бърз от Верстапен на правите, а никой от нашите инженери не го очакваше. Това не се виждаше в тренировките и в предишните състезания. Същото не се отнасяше за болида на Фетел, който се движеше с очакваното темпо. Разликите бяха само на правите и за това не може да става въпрос за различно пилотиране на двамата пилоти на Ферари”, анализира Марко. 

“Шарл постигна почти същото най-добро време, което записа през 2019 година на “Силвърстон”. От началото на тази година това не се случва при Скудерия. Все още не знаем как са го постигнали, но се вижда ясно, че промяната е била само в колата на Льоклер”, завърши австриецът.