Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф не изключи варианта от тима да потърсят звездата на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен за трансфер през 2020 година.

От няколко месеца насам сред падока постоянно се шуми, че съществува вариант 21-годишният състезател да напусне „червените бикове” съгласно специално клауза  в своя договор, която е обвързана с представянето. Още през миналата година Ферстапен на няколко пъти подчерта, че иска да види позитивно развитие от тима и доказателство, че с неговия болид би могъл да атакува световната титла.

„Аз не съм разговарял с Макс”, коментира темата Тото Волф. „Бих искал да постъпим, както го правехме в предишните години – първо да анализираме настоящия си състав и да говорим с тези момчета, преди да влезем в истински преговори с когото и да било.”

Интересното бе, че световният шампион и ас на Мерцедес Люис Хамилтън показа, че не би имал против да има Ферстапен за съотборник. „Мисля, че отборът е доста доволен от Валтери и мен. Нямам представа дали Ферстапен е категорично заинтересован от подобна възможност. Ще се състезавам срещу всеки”, добави британецът.


Потопете се от начало до край в Гран При на Австрия, 9-и кръг от шампионата на Формула 1 за 2019 година, чрез преките предавания на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA днес от 16,10 часа!