Екипите от Формула 1, служителите на ФИА и Либърти Медия и представителите на медиите, отразяващи Гран при на Саудитска Арабия от пистата Джеда трябва да вземат предвид изискванията на организаторите по отношение на облеклото. Всички са получили указания месец и половина преди надпреварата, която е планирана за 5 декември, пише испанският вестник Марка. Това ще е първи старт от Формула 1 в Саудитска Арабия.

Особено строги са ограниченията за жените. На тях им е забранено да използват ярък грим, да носят прозиращи дрехи, поли или панталони над коляното, дрехи без гръб или рокли с презрамки, както и тесни дрехи

За мъжете не са разрешени къси панталони (включително такива, които не са съвсем къси, а са над коляното), потници и тесни дрехи. Температурите в Саудитска Арабия през декември по принцип са над 30 градуса.

В изискванията се посочва също така, че е желателно хората да се въздържат от фриволни жестове. Указва се още да се внимава с израженията на лицето, за да не бъде сметната някоя физиономия за неуместна.

Първият F1 старт в Саудитска Арабия е широко рекламиран. Преди броени дни местната автомобилна и мотоциклетна федерация (Saudi Automobile and Motorcycle Federation – SAMF) обяви, че пуска в продажба General admission билети – за площите, където няма трибуни. Първоначално бяха пуснати 40% от билетите, тъй като имаше ограничения заради COVID-19. Сега обаче организаторите могат да използват 100% от капацитета на пистата, тъй като министерството на здравеопазването разхлаби мерките.