Младият пилот на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен подписа договор с отбора до края на сезона на 2020 година. 20-годишният холандец бе промотиран в основния тим на Ред Бул през май 2016 и спечели в дебюта си на Гран при на Испания, а също така записа и своя втори успех във Формула 1 в Малайзия по-рано през този месец. Така един от приоритетите заложени в Ред Бул е подплент, след като от отбора споделиха по-рано през годината, че целта им е да запазят и двамата си пилоти, в това число и Даниел Рикардо.

"Ред Бул винаги е демонстрирал търпение и уважение към мен. Полагат огромни крижи към мен, а аз към отбора. Именно заради това смятам, че нашите амбиции могат да бъдат споделени. Подкрепата на момчетата и момичетата в завода, в бокса и навсякъде е наистина на 100%".

"Имаме страхотни моменти. Много съм щастлив, че обвързах бъдещето си с Ред Бул и съм напълно амбициран да се насладим на още много бъдещи успехи", продължи Ферстапен.

Сделката между Ред Бул и Ферстапен със сигурност ще промени лицето на пазара на пилоти през 2019 година, след като апетити към услугите на младия пилот имаше от Ферари и Мерцедес.

Шефът на Ред Бул Рейсинг Кристиан Хорнер сподели, че е щастлив от факта, че ще може да се гради бъдещето на тима около Макс Ферстапен след обяваването за новия му контракт. "Щастливи сме от споразумението с Макс. Имахме феноменален старт миналата година в Испания и до този момент Ферстапен само надгражда. Това е чудесен миг за целия тим да видим развитието му, което се демонстрира и на тазгодишната надпревара в Малайзия. Той е чудесен пилот и невероятен талант, а инстинктът му за победи е наистина неузнаваемо силен.

Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1.