Организаторите на Гран При на Италия официално потвърдиха, че състезанието на пистата „Монца“ ще се проведе без зрители тази тодина. Причина за това е пандемията от коронавирус и забраната на властите в областта Ломбардия за масови събирания до края на септември.

С обявяването на Гран При на Италия за „закрито“, стана ясно, че фенове няма да бъдат допуснати до нито едно от първите осем състезания през сезон 2020. По този начин най-ранната възможност за присъствие на фенове става Гран При на Тоскана на „Муджело“, което ще се проведе само седмица след надпреварата на „Монца“. 

В областта Тоскана обаче, няма толкова строги мерки и би било възможно приемането на фенове. Ако и това не стане, то Гран При на Русия на 27 септември е почти сигурно, че ще бъде първото състезание през 2020, което ще приеме фенове, тъй като неговите организатори подновиха продажбата на билети преди близо три седмици.

Освен тях, организаторите на завръщащото се Гран При на Португалия на 25 октомври, също изразиха своите надежди да приемат фенове на пистата „Портимао“.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.