Либърти Медия продължава да води преговори за още кръгове в тазгодишния шампионат на Формула 1. Досега бяха потвърдени 13 старта. В календара намериха място както писти, където вече са се провеждали надпревари като Имола и Нюрбургринг, така и съвсем ново за Гран при трасе като Портимао. Поредното трасе, за което се говори, че ще бъде включено сред тазгодишните надпревари, е Истанбул парк.

Пистата се намира до близо до най-големия турски град. Тя бе построена по проект на Херман Тилке и приемаше надпревари от Формула 1 от 2005 до 2011 г. Трасето следва природните особености на региона, където бе изградено и има уникални характеристики. Най-много победи там има Фелипе Маса с Ферари – 3. По 1 успех постигнаха Кими Райконен с Макларън, Дженсън Бътън (Браун), Люис Хамилтън с Макларън и Себастиан Фетел с Ред Бул.

Слуховете за включване на Истанбул парк в календара бяха засилени от появата на новина на официален правителствен сайт, в която се казва, че провеждането на F1 старт е цел за властите. След това се твърдеше, че Формула 1 няма намерение да се връща на тази писта. Днес обаче от трасето публикуваха в социалните мрежи изявление, в което пише, че работят за връщането на Гран при този сезон там. В него се казва, че не могат да споделят подробности, но се потвърждават разговори за сезон 2020.

Засега не е ясно как точно може да стане евентуалното връщане на Истанбул парк.

В момента пистата е без всякакъв лиценз. Последното международно състезание там бе кръг от световния раликрос шампионат през 2015 година.