Новите собственици на Формула 1 - „Либърти Медия“ обявиха, че след приключването на сделката ще заделят дялове на стойност 400 милиона щатски долара с надеждата, че отборите-участници ще искат да си закупят.

„Смятаме, че е важно да предложим на тимовете възможността да инвестират в спорта и да съчетаем интересите си“, коментира президентът на „Либърти Медия“ Грег Мафей. „Очакваме с нетърпение да работим с отборите по увеличаването популярността на този знаков спорт и по усилването на бизнеса във Формула 1.“

Инициативата удовлетворява желанието на доста от участниците, увери президентът на Формула 1 Кейси Кери. „Някои отбори изявиха интерес да инвестират и вече започнахме продуктивни дискусии как да направим спорта по-конкурентен и по-вълнуващ“, каза той.

Така 19 милиона от общо 138-те милиона акции, които щяха да бъдат продадени на новите собственици при цена от 21,26 щатски долара на акция, сега ще бъдат резервирани за отборите, които при желание ще купуват на същата цена.

В същото време обаче се появиха и информации, че голяма част от тимовете не са много доволни от факта, че тези акции ще бъдат през право на глас и на практика ще ги изключат от управлението на шампионата.