Ландо Норис спечели полпозишън за Гран При на Сингапур. Британецът успя да се пребори с Макс Верстапен, който ще стартира от второто място. Пилотът на Макларън записа време от 1:29.525, а нидерландецът остана на 0.203 пасив. Топ 5 допълниха Люис Хамилтън, Джордж Ръсел и Оскар Пиастри. 

Квалификацията беше провал за Серхио Перес, който дори не стигна до Q3, както и за пилотите на Ферари, които останаха 9-и и 10-и.

В Q1 с първия си опит Ландо Норис записа най-бърза обиколка 1:30.724. Така той измести Шарл Льоклер, докато трети се нареди другият пилот на Макларън Оскар Пиастри. Чак след това на пистата излезе трикратният световен шампион Макс Верстапен, който остана на 0.130 от Норис и временно зае второто място. Обиколката на Перес обаче му отреди едва 14-о място. 

Около четири минути преди края на първата част Ландо Норис сериозно подобри времето си и записа 1:30.002. Пиастри записа второ време. Чеко също подобри времето си и скочи до пето място, измъквайки се от зоната на изпадащите. Верстапен единствен се доближи до Норис в Q1, но остана на 0.155 от британеца. Пилотите, които приключиха участието си след първата сесия от квалификацията бяха Ланс Строл, Гуаню Джоу, Валтери Ботас, Пиер Гасли и Даниел Рикардо.

В Q2 първи на пистата се появиха пилотите на Ред Бул. Следователно те записаха и най-добрите времена, като Верстапен затвори обиколката си за 1:30.371 и изпревари Перес, въпреки че нидерландецът допусна сериозна грешка на последния завой. Това доведе и до изтриване на постижението му. Ландо Норис оглави класирането за 1:30.007. Перес също потъна надолу в подреждането. Седем минути преди края на сесията Люис Хамилтън измести Ландо Норис, а пък Джордж Ръсел записа трето време.

Малко след това Макс Верстапен излезе с нов комплект софт гуми, в опит да запише чиста и бърза обиколка. Нидерландецът успя да излезе начело с време от 1:29.680. Все пак Оскар Пиастри се пребори за първото място преди края на Q2, а извън топ 10 останаха пилотите на Уилямс - Алекс Албън, Франко Колапинто, както и Кевин Магнусен и Естебан Окон. Изненадващо и Серхио Перес приключи с участието си с 13-о време.

При първите опити в заключителната фаза на квалификацията Карлос Сайнц изпусна последния завой и се озова в стените. Това доведе до червен флаг на трасето и провали бързите обиколки на пилотите. С 8 минути оставащи до края на сесията тя бе подновена. Чак в последните три минути пилотите започнаха да излизат на пистата за последни и решаващи обиколки. Оскар Пиастри първи затвори обиколка и го направи за 1:29.953. Веднага след него завърши Норис, който подобри времето с почти половин секунда.