Макс Ферстапен е един от най-бързите и най-талантливи пилоти, които някога са влизали във Формула 1, категоричен е неговият добър приятел Ландо Норис преди Гран при на Сингапур. Нидерландският ас на Ред Бул записа 11 победи в 16 състезания и почти със сигурност ще спечели втората си титла при пилотите.

"Той върши невероятни неща. Изключително впечатлен съм от него", заяви Норис в интервю за Наоми Шиф от Скай Спортс.

"Точно както го правеше и Люис в предни години - дай му способна да побеждава кола и другото го остави на него. Той редовно надвива и съотборника си и е наслада да го гледаш във всяко едно състезание. Макс не сваля предавката и в тренировките. Някои от времената му са по-добри от квалификационните на останалите.

"Той е един от най-талантливите пилоти, които някога са карали във Формула 1. Нямам съмнение във втората му титла тази година и съм сигурен, че ще спечели още много в бъдеще".

Ферстапен е от новата генерация пилоти, която включва Шарл Льоклер и Джордж Ръсъл. Досущ като нидерландеца, двамата са на по 24 години и се борят за челните места. Норис също може да попадне в тази графа, но за момента Макларън не предлага нужната скорост.

"Не мога да се оплаквам. Все пак съм във Формула 1. Понякога чувствам, че съм направил най-доброто състезание в живота ми, въпреки че съм завършил шести или седми. За момента това са целите ни", продължава той.

"Щастливи сме, ако сме направили всичко по силите ни. За всеки пилот е ясно, че може да не спечелиш състезание дълго време, а това да се случи например след 12 години. Да, понякога е неприятно, защото мислиш, че заслужаваш повече. Има хора, на които им е много по-лесно и печелят, докато ти се потиш и се бориш със зъби и нокти, правиш състезанието на живота си и въпреки това си на осма позиция.

"Не соча никого обаче. Лидерите са си заслужили да бъдат на върха. За нас остава да продължаваме да вярваме, че след няколко години, а може би след няколко състезания, ще получим шанс за първото място.".