Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов финишира на 16-то място в спринтовото състезание в Австрия. За Никола това беше дебютно състезание на напълно мокра писта не само във Формула 3, но и в едноместните формули като цяло.

Българинът имаше затруднения още в първите обиколки на надпреварата, в които той загуби няколко позиции и прекара първата половина на дистанцията от 20 тура на 21-то място. След това обаче Никола намери сцепление и отново демонстрира добрата си работа с гумите на Пирели, за да се придвижи напред в подреждането.

В последните две обиколки българинът бе въвлечен в битка с Никита Бедрин и Леонардо Форнароли за 15-та позиция, като дори имаше един лек контакт между Цолов и Бедрин в спирането за завой №4 в предпоследната обиколка. Въпреки този контакт и двамата продължиха участието си и във финалния тур Никола изпревари своя съперник отново в завой №4, за да финишира 16-ти.

След един инцидент между Рафаел Виягомес и Оливър Грей в завой №4 в 11-та обиколка кола за сиугнорст се появи на трасето. Тя имаше огромно отражение върху битката за победата, тъй като нейното излизане позволи на Пол Арон, Габриеле Мини и Кайо Колет да настигнат ранния лидер Пепе Марти.

Крайната победа бе спечелена именно от Арон, втори завърши Мини, а трети остана Колет. Марти пък финишира чак шести, след като във финалния тур той беше изпреварен още от Зак О'Съливън и Джони Едгар. Точки от състезанието на „Ред Бул Ринг“ взеха още Кейлън Фредерик, Дино Беганович, Себастиан Монтоя и Габриел Бортолето.