Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов за първи път в дебютния си сезон в шампионата ще кара на трасе, което познава добре - пистата "Барселона-Каталуня". В края на настоящата седмица там ще се проведе четвъртият кръг от сезона във Формула 3 - шампионатът, който подгрява Формула 1 от началото на 2023 година.

"В хода на сезона на тестовете в Барселона стигнах до осмото място в класирането при симулациите на квалификация, само на 0,4 секунди от първата позиция - заяви Цолов. - Познавам добре трасето, там гумите се износват много сериозно, което е в моя полза, тъй като успявам да запазя гумите в състезанията и за разлика от Монако, тук може да се изпреварва, когато си по-бърз от преките ти съперници на пистата. Ще се боря в Барселона да съм в челото на колоната."

Българският състезател все още преследва първите си точки във Формула 3, като в Монте Карло завърши 11-и в основното състезание, въпреки че беше по-бърз от преките си съперници за място в зоната на точките Хосеп Марти и Грегоар Соси.

Състезателният уикенд на Никола Цолов започва утре със свободна тренировка в 10:55 часа българско време, а в 16:00 часа е квалификацията. Спринтовото състезание е в 11:30 часа в събота (21 обиколки), а основната надпревара е в неделя в 10:55 часа (25 обиколки).