"Ферари показва сериозен потенциал да се бори за титлата при конструкторите във Формула 1", заяви световният шампион от 2016 година Нико Розберг. Според него, след впечатляващото представяне на Шарл Леклер в Гран При на Италия, италианският тим все още има шанс да отмъкне титлата от Ред Бул и Макларън.

След състезанието на „Монца”, Ферари е на 40 точки зад лидера Ред Бул и на 32 точки зад Макларън, който успешно е намалил аванса на световните шампиони. Въпреки че Розберг смята Макларън за фаворит за титлата, той не изключва възможността Ферари да направи голямо изненадващо завръщане.

„Разбира се, че Ферари има шанс да спечели титлата. Макларън са фаворити, но всичко зависи от напредъка и подобренията на колите. На „Монца” Ферари показаха отлична форма, но този резултат може да не се повтори на други трасета. Ако те продължат да подобряват своето представяне, смятам, че имат реален шанс за титлата”, каза Розберг пред Sky F1.

Розберг коментира и стратегията на Ферари по време на състезанието на „Монца”, когато Леклер спечели с една спиране в бокса, докато съперниците му използваха две. Според него, шефът на Ферари Фредерик Васьор е направил ключова намеса, която е помогнала на Леклер да задържи лидерството.

„Фред има съществен принос за стратегията. Виждаш шанса и решаваш дали да го използваш или не. В случая на „Монца”, дори шансът да е 30-40 процента, трябва да се използва, което се и случи”, добави Розберг.