Двукратният световен шампион във Формула 1, Фернандо Алонсо, е проявил изключителен ентусиазъм по отношение на възможността да привлече легендарния дизайнер Ейдриън Нюи в Астън Мартин. Според шефа на тима, Майк Крак, Алонсо е бил толкова мотивиран, че предложил дори да поеме част от заплатата на Нюи, за да го привлекат към екипа.

Крак разкри, че Фернандо Алонсо е бил вълнуван от възможността Нюи да се присъедини към Астън Мартин и е предложил да поеме между 10 и 20 процента от заплатата на дизайнера, за да улесни привличането му. „Алонсо искаше да помогне за привличането на Нюи – обясни Крак. – Ейдриън вече беше казал, че иска да работи с Люис Хамилтън или с Алонсо след напускането на Ред Бул. И Фернандо беше развълнуван от тази възможност. Той дори каза, че ще дава от заплатата си за заплащането на Нюи. Говореше се за 10, 20 процента. Ще го питам с колко точно ще участва.”

По-късно Крак уточни, че предложението на Алонсо е било повече хипотетично, отколкото сериозно и допълни, че интересът между Нюи и Алонсо не е нов. „Ейдриън винаги е искал да работи с Фернандо и обратното – допълни Крак. – Знаем, че Нюи посещава състезания и затова трябва да се опитаме да научим колкото се може повече и по-бързо от него. Трябва да сме отворени и гъвкави.”