Фернандо Алонсо няма да трябва да чака до сезон 2026, за да се запознае с автомобил, създаден по дизайна на легендарния инженер Ейдриън Нюи. Изглежда, че испанският пилот ще има възможността да управлява такъв автомобил значително по-рано.

Очаква се Ейдриън Нюи да се присъедини към екипа на Астън Мартин в началото на следващата година, с официално представяне, вероятно още следващата седмица. Въпреки това, Нюи няма да има значителен принос в развитието на болида на Астън Мартин за сезон 2025, тъй като ще се фокусира върху новия автомобил за сезон 2026, когато ще бъдат въведени новите технически правила.

Междувременно, Фернандо Алонсо получи уникален подарък от Астън Мартин, който му позволява да се наслади на автомобил, разработен с помощта на Нюи. Испанецът получи модела Aston Martin Valkyrie, който бе създаден, когато Астън Мартин и Ред Бул бяха партньори.

Алонсо не пропусна възможността да сподели радостта си с феновете, публикувайки снимки от доставката на неговия нов Aston Martin Valkyrie и дори показвайки как го кара из улиците на Монако.

Aston Martin Valkyrie е един от най-бързите серийни автомобили в света, с максимална скорост от 402 км/ч и ускорение от нула до 100 км/ч за впечатляващите 2.6 секунди. Той е задвижван от 6.5-литров V12 двигател на Косуърт, комбиниран с хибридна система, която осигурява обща мощност от 1160 конски сили.