Следващото състезание в календара е Гран при на Белгия и то със сигурност ще е без публика.

Белгийската полиция вече отправи официално предупреждение към феновете да не се опитват да стигнат до пистата Спа-Франкоршамп по някакъв начин. То се отнася също така за любителите на къмпинги и дори за улични търговци.

Зоната около пистата ще бъде разделена на две, за да се улесни контролирането й, обясни комисар Жан-Марк Демелен. Местната полиция ще получи подкрепа в края на другата седмица от федералните власти за опазване на реда в околността.

„Пространството между трасето и обществените пътища ще бъде затворено. Оказалите се там без официален пропуск ще бъдат глобявани с 350 евро. Ще контролираме региона с помощта на дронове.“

„Във втората зона ще се правят проверки с цел установяване посоката на движение. Местните жители, почиващите в региона и посетителите на ресторанти в околността ще могат свободно да преминават. Същото важи и за хората, които ще работят на пистата – общо около 3000 души. На границите с Нидерландия и Германия ще има светещи надписи, напомнящи, че Гран при на Белгия се провежда без зрители и достъпът до пистата е забранен.“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.