Пилотът на Уилиамс Джордж Ръсел потвърди, че не смята за истина информациите, че е възможно да премине в отбора на Мерцедес през 2020-а година. Спекулациите започнаха, след като критиците в моторния спорт предрекоха бляскаво бъдеще на Ръсел в шампионата, слагайки го наравно с Естебан Окон.

Същевременно бъдещето на Валтери Ботас при „сребърните стрели” изглежда под въпрос, а тези информации се засилиха след Гран при на Германия, в което финландецът катастрофира и не завърши надпреварата.

„Определено състезанието в Германия не бе добро за мен, но атакувах с всички възможни средства и мисля, че това точно искаше отборът”, говори Ботас в Унгария, където предстои следващото състезание.

„Не мисля, че едно състезание може да промени нещата. Вярвам в себе си и знам, че мога да спечеля титлата. Други не вярват, но аз мисля, че давам максимума от себе си”, продължи Ботас.

„Не мога да отрека, че се възхищавам на Мерцедес, но имам договор с Уилиамс – това е факт. Друг факт е, че всички мечтаем да се състезаваме за победи и титли”, добави пък Джордж Ръсел.

„Във Формула 1 всичко е възможно, но не мисля, че през 2020-а ще бъде в друг отбор. Ако ми се открие шанс, ще го грабна с две ръце”, завърши младият пилот.