През настоящия сезон Формула 1 предлага на почитателите си най-наситения откъм състезания сезон в цялата си история - 21 надпревари в течение на 2019 г. Но през следващата година може да има още повече битки на най-бързите болиди в рамките на една кампания. 

Според британските медии, шефовете на кервана са започнали преговори с отборите от 2020 г. в календара вече да има 22 старта. Очаква се в графика да влязат Гран при на Виетнам и Гран при на Холандия, а от него да отпадне състезанието за Голямата награда на Германия, което се провежда този уикенд и се очаква да бъде последно. 

Под въпросителна бепе и състезанието в Барселона, но местните организатори са успели да се договорят с ръководителите на Формула 1 и ще получат удължаване на договора с още 12 месеца. Така догодина се очакват 22 надпревари. 

Пилотите и отборите вече се оплакаха нееднократно от прекалено сгъстения календар, а добавянето на още едно състезание едва ли ще е по вкуса им. Но в крайна сметка се очакват повече постъпления от такава промяна, така че е много вероятно да склонят.