Шампионът на Формула 1 при конструкторите през последните 5 години Мерцедес е подготвил своя първи ъпгрейд на двигателя за сезон 2019. Подобренията ще бъдат демонстрирани в Канада през следващата седмица, където трасето „Жил Вилньов” ще приеме 7-ия кръг от сезона.

Дотук германският тим записа 6 победи в предишните 6 кръга, от които 5 бяха двойни. Едва в Монако Мерцедес не успя да пласира двамата си състезатели на първа и втора позиция. Световният шампион Люис Хамилтън взе 4 от тези успехи, а в момента преднината му пред съотборника Валтери Ботас е 17 пункта.

Подборът на Канада като място за имплементиране на ъпгрейда не е случайно. Трасето „Жил Вилньов” е от този тип, при който мощността на двигателя е определяща, без значение на броя шикани в изграждането на пистата.

Мерцедес е последният от четирите производителя на двигатели във Формула 1, който прави ъпгрейд на задвижващ блок. Ферари, Рено и Хонда вече направиха такива. Като отбор „сребърните стрели” имат три победи в Канада – 2015, 2016, 2017 – и всяка една от тях беше дело на Люис Хамилтън. Преди 12 месеца Ферари успя да измъкне успеха чрез Себастиан Фетел, който тогава завърши преди Ботас и Макс Ферстапен (Ред Бул) в Монреал.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада, както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!