Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф разкри, че в отбора има силно желание да бъде привлечен настоящия пилот на Рено Карлос Сайнс-младши. Думите на австриеца стават още по-любопитни като се има предвид, че настоящият партньор на Люис Хамилтън – Валтери Ботас има договор само до края на сезона.

Рикиардо опроверга да има предварителен договор с Ферари

Без съмнение основният приоритет пред четирикратните шампиони при конструкторите е удължаването споразумението с Хамилтън. По всичко личи, че това ще се случи рано или късно, а колкото до Ботас, финландецът е изправен пред същата задача, каквато имаше и през миналия се дебютен сезон при германците. Той трябва да ги убеди, че заслужава да му се гласува доверие в дългосрочен план.

Напоследък спекулациите за нов партньор на Хамилтън са доста интензивни, като се говореше и за Даниел Рикиардо, чийто контракт с Ред Бул изтича също в края на 2018-а година. Естебан Окон, който е кадър на младежката програма в Мерцедес, също е спряган, но определено най-изненадващо е името тъкмо на Сайнс.

Рикиардо с мераци да бъде съотборник на Хамилтън

„Искаме Люис Хамилтън да остане при нас до 2030 година, но във Формула 1 всичко е възможно и не мисля, че съществува пилот, който да не иска да стане шампион с Ферари”, многозначително заяви Волф.

„Засега Люис остава при нас и се надявам това да бъде поне до 2020 година.”

„Окон? Той е едно малко съкровище. Познаваме го от дълго време и прогресът му от година на година е все по-очевиден. Друг отличен пилот е Карлос Сайнс-младши и ако той се представи добре като съотборник на Нико Хюлкенберг, то всички тимове ще се интересуват от него.”

„Ние искахме да видим Карлос при нас. Дори имахме среща с баща му, но те са част от програмата на Ред Бул. Въпреки всичко запазваме отлични взаимоотношения”, добави още Волф.