Отборът на Мерцедес във Формула 1 трябваше да заплати глоба от 5 хиляди евро, след като инспекция от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) установи нарушение на шампионите във връзка с използването на горивото. В първата свободна тренировка преди Гран При на Сингапур в петък горивната смес е имала по-ниска температура от нормираната.

Отборите от Ф1 трябва да следят този показател, като правилникът не разрешава горивото да бъде охладено с повече от 10 градуса по Целзий в спрямо температурата на околната среда. Инспекторите на ФИА установили, че горивото в болида на Люис Хамилтън е било с 11 градуса по Целзий по-ниска температура спрямо официално измерената час преди началото на първата тренировка.

Във въпросната сесия Хамилтън даде третият най-бърз резултат, оставайки зад Себастиан Фетел (Ферари) и Макс Ферстапен (Ред Бул). Трябва да се отбележи обаче, че тогава британецът използва по-твърди гуми в сравнение с посочените съперници.

Не пропускайте последната свободна тренировка преди Гран При на Сингапур, 15-и кръг от шампионата във Формула 1, днес от 13 часа – пряко по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. От 15,30 часа стартира и квалификацията на „Марина Бей”, която също можете да проследите на живо по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.