Отборът на Мейнър във Формула 1 разполага със седмица време, за да открие нов инвеститор, който да ги остави в шампионата. Ако усилията на аутсайдерите останат безрезултатни, то следващият сезон отборите на стартовата решетка ще бъдат с един по-малко.

Миналата седмица компанията „Джъст Рейсинг Сървисис“, която управлява отбора, изпадна в админстирация. Това поставя Мейнър в много тежка ситуация предвид краткото време за реакция.

Макар новият болид да е готов за преминаване към фаза на продукция в завода в Банбъри, адмнистраторите блокираха всички допълнителни разходи по произвеждането на нови компоненти за 2017 година. Това вето ще остане в сила, докато на се намери подходящ купувач.

Според близки до отбора източници, ако производството не стартира до края на следващата седмица, за Мейнър ще бъде прекалено късно да подготви автомобила за първото състезание – Гран При на Австралия (26 март).

Финалният срок за реакция пред тима е 20 януари, а ако оттам не успеят да го спазят, то през 2017 година първенството във Ф1 ще се състои от 10 отбора. Проблемите за Мейнър са в следствие загубата от Заубер в битката за 10-ото място през изминалия шампионат. По този начин тимът прибра 10 милиона паунда по-малко от наградния фонд.