Майкъл Маси заяви, че правилата във Формула 1 са едни и същи за всички пилоти. Това изявление бе направено във връзка с коментар на Фернандо Алонсо в навечерието на състезателния уикенд в Турция. Пилотът на Алпин каза, че в Гран при се прилагат различни правила за различни пилоти. Испанецът допълни, че е предизвикал ситуацията в първия тур на пистата в Сочи, за да види дали ще има реакция.

„Аз бях идиот на пистата през по-голямата част от шампионата. Изпреварваха ме от външната страна. Двете състезания в Австрия помните ли ги, а там нищо не стана (след случилото се на пистата) и в следващото състезание никой нищо не попита. Станалото в Сочи го планирах само, за да видя какви въпроси ще има тук, в Истанбул. Да потвърдя, че когато аз върша нещо, поведението е друго и на следващото състезание има различни последствия“, заяви Алонсо.

Двукратният световен шампион намекна също така, че националността на пилотите играе роля при определяне на наказанията.

„Не се занимавам с подобни обвинения“, бе коментарът на Майкъл Маси

„Всеки пилот има право на мнение, но правилата са едни и същи за всички. Стюардите са независимо жури, което разследва по отделно всеки инцидент. Правят го с цялата налична информация и данни и след това взимат решение.“