Макс Верстапен стана първият пилот в историята на Формула 1, успял да спечели 10 поредни състезания в шампионата. Безпогрешен от Гран при на Маями до днес, когато пръв видя карирания флаг в надпреварата за Голямата награда на Италия, нидерландският пилот на Ред Бул вдигна триумфално десетте пръста и на двете си ръце, след като се качи на болида си RB19, за да отбележи постижението.

„Никога не бих повярвал, че подобно нещо е възможно. Днес трябваше да се потрудим за успеха, което направи всичко малко по-забавно“, бе първият коментар на Верстапен след финала.

„Ние имахме добро темпо и управление на гумите, но те (Ферари – б.р.) бяха със страхотна максимална скорост. Беше наистина трудно да се доближа достатъчно и да направя маневрата в първи завой. Трябваше да принудя [Карлос] Сайнц да сбърка.“

„Опитах се да запазя спокойствие – състезанието е дълго, а и виждах, че имат проблеми с гумите си. Просто трябваше да си избера момента“, каза още Верстапен.

В стаята, където първите трима изчакват да бъдат извикани на подиума, Верстапен коментира проблемите на Ферари с гумите и със самия Сайнц.

„Стана ми жал за теб – пързаляше се като луд. Максималната скорост те спасяваше“, каза нидерландецът на пилота на Скудерията.