Макс Ферстапен се застъпи изцяло зад отбора – Ред Бул-Хонда, за решението да пратят Пиер Гасли в Торо Росо, а неговото място да бъде заето от Александър Албън след лятната пауза. „Разбира се, че е трудно за Пиер, но мен лично не ме интересува кой ще ми е съотборник”, коментира холандецът пред De Telegraaf.

Алекс Албън кара именно за дъщерния тим на Ред Бул и доброто му представяне му осигури „трансфер” в Ред Бул. Доктор Хелмут Марко е основната причина за размяната на пилотите, пише пък германското издание Auto Bild, след като заключението било заради силния полусезон от Албън.

„Той изтисква всичко от своята кола. Трябваше да реагираме и да дадем шанс на Албън до края на сезона”, коментира Марко. „Гасли ще кара до края за Торо Росо, а от новата година ще видим кой ще партнира на Макс”, продължи шефът на Ред Бул.

Същевременно Ферстапен призна, че решението от Ред Бул е добро, тъй като от отбора се стремят да имат възможно най-добрата двойка пилоти на грида. „Важното е да се представяме силно при двете коли и да калкулираме все повече точки”, акцентира Макс.

„През тази година направихме подобрения на колата и се кооперирахме добре с Хонда, за да имаме прогрес. Не очаквахме толкова мощен двигател, но сега ще променим малки детайли. Близко сме до Мерцедес и сме по-бързи от Ферари. Мисля, че ще бъдем по-конкурентни през втората половина от сезона”, завърши шефът на Ред Бул-Хонда.