Макс Верстапен настоява, че Люис Хамилтън е един от многото пилоти, които могат да се конкурират с него за титлата на Формула 1 тази година, като изрази и подкрепата си за новото сътрудничество на Ред Бул с американския гигант при автомобилите Форд.

Ред Бул стартира сезон 2023 със стил, представяйки болида за новата кампания в Ню Йорк - там бе презентиран модел RB19. Неизненадващо за мнозина колата приличаше поразително на миналогодишната. Същевременно с официалното представяне бе обявена и мега сделка с Форд за снабдяване с двигатели от 2026-а година. Верстапен спечели рекордните 15 състезания от 22 старта миналия сезон, въпреки че двукратният световен шампион очаква по-конкурентна кампания. Нидерландецът, говорейки ексклузивно за Sky Sports News в Ню Йорк, акцентира върху Хамилтън, който изпита затруднения с Мерцедес миналата година, както и върху други млади опоненти като заплахи за короната му.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

"Той е един от най-великите пилоти в историята на спорта, така че със сигурност ако разполага с колата да го направи, той може отново да се бори за титлата. Но същото се отнася за Джордж Ръсел, Шарл Льоклер, Ландо Норис. Разбира се, когато имаш болида, тогава трябва да се справиш с напрежението, което идва - тогава не можеш да си позволиш да правиш големи грешки. Това е малко по-различно напрежение, но съм уверен, че когато някой от тях влезе в подобна серия всичко е възможно, всички притежават таланта, за да са шампиони".

Състезателят на Ред Бул бе категоричен, че спечелването на трета поредна световна титла не е сигурно. "Винаги се бориш за това, но не знам дали ще бъдем достатъчно добри. Разбира се, като отбор ние вярваме в това, мотивирани сме, идваме след много силна година и работим, за да сме отново на върха", допълни той пред репортера на Sky Sports News Крейг Слейтър