Световните шампиони във Формула 1 Ред Бул показаха цветовете на новия болид RB19, който ще бъде пилотиран от двукратния световен шампион Макс Верстапен и неговия съотборник Серхио Перес. 

Ред Бул използва представянето да представи новите си спонсори, както и бъдещия си съюз с Форд, като главният изпълнителен директор на компанията Джим Фарли беше гост на шоуто.

“За нас това е важна стъпка, нямаме търпение да се състезаваме заедно с Ред Бул. Ние ще сме стратегически и технически партньор на Ред Бул Пауъртрейнс”, заяви той.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър потвърди, че вторият отбор на  компанията - Алфа Таури, също ще използва задвижващи системи на Форд от сезон 2026, когато влизат в сила новите технически правила във Формула 1.

Новият автомобил на тима RB19 се очаква да дебютира на предсезонните тестове в Бахрейн в края на месеца, но също така ако тимът организира шейкдаун, може би там ще видим ранна версия на новата кола.

На представянето на Ред Бул трябваше да говори и главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали, но се оказа, че той си е тръгнал предварително от шоуто и не се яви на сцената, когато го повика водещият. Презентацията започна с 45-минутно закъснение без обаче да стане ясно каква е причината за него.