Тимът на Макларън обяви официално, че е подписал договор с Даниел Рикардо, а Карлос Сайнц напуска екипа от Уокинг. Договорът е за няколко години, но не се уточнява за колко точно.

„Привличането на Даниел е още една стъпка напред в дългосрочния ни план и заедно с Ландо ще даде нов тласък на отбора. Това е добра новина за екипа, партньорите и разбира се, феновете ни”, коментира главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун.

„Искам да изкажа благодарност на Карлос за отличната работа, която вършеше в Макларън. Той е истински отборен играч и му желаем всичко най-добро в бъдеще.”

Шефът на Макларън в F1 Андреас Зайдл допълни, че Рикардо е доказан победител.

„Неговият опит, отдаденост и енергия ще са ценен принос за Макларън и мисията ни да се върнем в челото на колоната. Вярвам, че с Даниел и Ландо [Норис] като съотборници разполагаме с двама пилоти, които ще вълнуват феновете и ще помогнат на отбора да расте.”

„Карлос е истински професионалист – с него е удоволствие да се работи. Късмет в следващия етап от кариерата му, след като напусне Макларън”, допълни Зайдл.

Самият Рикиардо написа, че е изключително благодарен на Рено, както и че тепърва им предстои работа.

„Невероятно съм благодарен на екипа и начина, по който бях приет. Но ние още не сме приключили и нямам търпение тази година да се върна на грида. Следващата глава още не е започнала, затова нека приключим силно настоящата! Благодаря.”


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.