Ръководителят на отбора на Макларън във Формула 1, Андреа Стела, потвърди, че британският тим няма да се отпусне и ще продължи да развива своя болид за предстоящите състезания, дори при наличието на предимство в класирането. В подкаста Box Box Box, Стела обясни, че екипът остава фокусиран върху подобрението на представянето, за да запази лидерската си позиция в конструкторския шампионат.

„Това не променя нашия подход. Ние сме хора, които сме стъпили на земята. Ще останем стъпили на земята и всъщност ще се опитаме да подобрим представянето, защото искаме да останем в тази привилегирована позиция. Ако не се подобряваме, другите ще ни изпреварят,“ коментира Стела.

Според него, моментът е специален за Макларън, особено след като отборът не е бил в подобна позиция преди 12 месеца. „Определено този момент е специален, това е правилната дума. Бих казал, че преди 12 месеца нямаше да си помисля, че ще сме в позиция да говорим за титла. Но това е резултат от работата на този силен отбор,“ добави той.

Стела подчерта, че екипът работи усилено, за да постигне скорост и успехи на пистата. „Всички в Макларън работят много здраво и качествено, което ни даде още скорост в колата, която ни позволява да се борим за подиуми и победи. А това поставя отбора в позиция да мисли за титлите, което е нещо наистина специално. Усещането е страхотно,“ завърши той.