"Макларън" са провели разговори с "Ауди", но не за продажбата на отбора, заяви шефът Зак Браун в отговор на съобщението на Фолксваген, че марките "Ауди" и "Порше" ще влязат във Формула 1.

Източник каза за агенция "Ройтерс" още през март, че "Ауди" е готов да предложи около 500 милиона евро (527,55 милиона долара) за "Макларън".

Германското "Manager Magazin" съобщи в четвъртък, че преговорите с "Макларън" са близо до провал.

Зак Браун, който е изпълнителен директор на "Макларън", заяви пред репортери по време на първото състезание за Гран при на Маями, че не може да става дума за промяна на собствеността.

"Нашите акционери са много отдадени на "Макларън". Имахме разговори с "Ауди", но не сме за продажба", каза американецът.

"От търговска гледна точка се справяме много добре. Моралът в отбора е наистина добър. Нямаме никакъв интерес да продаваме тима", добави той.

Браун каза още, че "Макларън" са в силна финансова позиция.

"Нашите условия за всяко партньорство биха били, че запазваме собствеността върху състезателния отбор и ако някой иска да проведе разговор, който е различен от този, тогава той няма да се състои. Ние сме "Макларън" от Формула 1, това ще останем... Това е нашата отправна точка и разговорът няма да стигне по-далеч от това", заяви Браун.

В момента "Макларън" използва двигатели на "Мерцедес", но Формула 1 подготвя нови правила за двигателите от 2026 година.

"Ред Бул" беше свързван с "Порше" според медийни съобщения, докато "Астън Мартин" и "Уилямс", които използват двигатели на "Мерцедес", изразиха интерес да се свържат с "Ауди", които също разговаряха с екипа на "Алфа Ромео".