Пилотите на Макларън - Ландо Норис и Оскар Пиастри, се целят към третото място в класирането при конструкторите на Формула 1 този сезон, въпреки че все още изостават на пета позиция.

Лошият старт на сезона беше последван от промени в ръководството, назначаването на Андреа Стела и сериозно подобрение на болида. Британецът Норис беше два пъти втори и след това трети в последните три състезания, а австралиецът Пиастри трети и втори съответно в Япония и в Катар.

Пет кръга остават до сезона и въпреки че "Ред Бул" и Макс Верстапен вече са шампиони, но Макларън все още има за какво да се бори.

"Възможно е да завършим трети, но трябва да задържим нивото от последните надпревари. Мисля, че вършим добра работа, не само по отношение на темпото, но имахме спиране в бокса за 1.8 секунди, което е доста впечатляващо от момчетата. Те работиха изключително усилено."

Пиастри също е пределно мотивиран и е готов да даде всичко от себе си в името на отбора.

"Смятам, че 79 точки разлика не е много за пет състезания и два спринта. Това е голямо предизвикателство, но да, ще се опитаме. Мисля, че разликата с "Астън Мартин" е постижима, и се надяваме, че можем да ги догоним."

Макларън има 219 точки актив и трябва да изпревари Астън Мартин (230), а след това и Ферари (298).