Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун обяви, че отборът ще изчака първите няколко старта във Формула 1 за 2017 година, преди да стартира преговори с Фернандо Алонсо.

Контрактът на двукратния световен шампион изтича в края на идния сезон, като испанецът заяви, че възнамерява да се оттегли, ако новите болиди не му допаднат. Алонсо се присъедини към Макларън през 2015 година с идеята, че ще получи шанс да се бори за световната титла. Отборът обаче все още остава доста далеч от битката в челото.

„Той определено е отдаден на проекта, но контрактът си изтича, а него го търсят доста отбори, както можете да си представите“, коментира Браун. „Договорът на Себастиан Фетел също изтича догодина, поне аз така знам. Така става ясно, че през следващата година пазарът на пилоти ще е доста вълнуващ.“

„Ние желаем да задържим Алонсо. Той е един от най-великите на пистата, ако не и най-добрия. Ще видим обаче как ще потръгнат нещата и ще започнем разговорите след първите няколко старта“, допълни Браун.