Отборът на Макларън във Формула 1 се похвали с нов спонсор. Един от традиционните тимове в шампионата сключи многостранно и дългосрочно споразумение с  технологичния гигант „Дел Техноолъджис”.

Още в четвъртък се появиха първите слухове за наличието на подобен договор. Днес той вече бе обявен официално. Като част от сделката най-голямата частно притежавана технологична компания ще сподели своя сериозен опит при иновациите с Макларън Технолъджи Груп, като това включва и програмата за електронни спортове на британската марка – „Най-бързият геймър на планетата”.

Талант на Макларън: Бъдещето ми е в ръцете на Алонсо

„Споразумението се разпростира далеч отвъд традиционните разбирания за спонсорски модел. Ние сме две организации със сходно мислене, които се ръководят от ключовите принципи за техническа иновация и човешки прогрес”, коментира изпълнителния директор на Макларън във Ф1 – Зак Браун.

„Формула 1 е безмилостна среда, а партньорството с „Дел” ще ни снабди с производителни сили от най-висок клас и подкрепа, която ще ни помогне да пилотираме с невероятна ефикасност, за да може Макларън да се представя на най-високо равнище във всичките си бизнес операции.”

„Това обявление е ясен показател, че Макларън има силни амбиции, докато полагаме усилия да направим нужния скок в представянето ни както на пистата, така и извън нея”, допълни Браун.